Bli kjent med Saltenregionen

Bodø har 50 000 innbyggere og er Nord-Norges nest største by og fylkeshovedstad i Nordland. Bodø er en av ni kommuner i Saltenregionen, som med sine vel 80 000 innbyggere er den mest folkerike regionen i Nord-Norge. I Salten finner du ellers kommunene Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Saltdal, Steigen og Sørfold. Regionen er på 10 387,77 km² og dermed like stor som Østfold, Vestfold, Akershus og Oslo til sammen. Salten er plassert midt i Norge, hvor avstanden Fauske – Oslo er den samme som Fauske – Nordkapp.

Viktige senterfunksjoner er lokalisert til Salten. Universitetsmiljøet tilbyr utdanning og forskning innen akvakultur, økonomi, samfunnsvitenskap og ulike profesjonsstudier. I tillegg finner du Nordområdesenteret, sykehus, hovedredningssentral, forsvar, Luftfartstilsynet, fylkeskommunale og statlige tjenester og tjenesteytende virksomhet.

Bodø er Nordlands viktigste kommunikasjonssenter, og er sammen med Fauske et knutepunkt for nasjonale transportlinjer både når det gjelder båt-, bane-, vei- og lufttrafikk.

Salten har mye å by på: flere nasjonalparker, verdens vakreste kyst, isbre, en fantastisk skjærgård og et magisk øyrike, grotter, mektige fjell og et svært variert kulturtilbud. I Salten kan du oppleve pulserende byliv og total ensomhet.

 

Mer informasjon om Bodø og Salten finner du her: http://www.bodo.no/

 

Her ser du Bodøfilmen 2015 fra Bodø i Vinden, som viser noe av det Bodø med omegn har å by på:

 

Her ser du filmen Go to Meløy fra Meløy Adventure, som viser litt av hva Salten-kommunen Meløy har å by på:

 

This is the official 2010 version of the Bodø film, where you get to know our town Bodø and the Salten district:

Om Bodø og Salten

Bilde av Bodø

Salten er kjent for sin dramatiske natur, og sine sterke kontraster. På sommeren regjerer midnattsolen, mens på vinteren danser nordlyset på himmelen.

Bli kjent med Saltenregionen her