Et område i stor vekst som trenger unge flinke folk til alle bransjer
Anh Nguyen, kull 13

Anh Nguyen, kull 13

Anh Nguyen flyttet til Bodø fra Trondheim og startet i traineeprogrammet august 2018, og har allerede nå bestemt seg for å bli igjen i regionen!

Hva var det som fikk deg til å søke traineeprogrammet og flytte til Bodø/Salten?

Da jeg var på utkikk etter jobb etter endt studie, syntes jeg Trainee Salten skilte seg ut med et unikt program som hadde fokus på personlig utvikling. I tillegg virket det som en spennende inngang til arbeidslivet med mulighet for å bygge nettverk i regionen. Som ferdig utdannet kjemiker fra NTNU var jeg forberedt på at jeg måtte flytte for å finne den riktige jobben.

Hvordan var det å flytte til regionen uten å ha et nettverk her?

I starten var det skummelt å flytte til Bodø alene, siden jeg har familie og venner i Trondheim. Samtidig var det også veldig spennende med å finne seg til rette i ny jobb og i helt ny by. De hyppige samlingene med Nordnorsk Lederutvikling gjorde det enklere å bli kjent med de andre som var i en lignende situasjon. Ikke minst ble jeg veldig godt mottatt hos Iris, hvor jeg fikk være med på sosiale arrangementer og fort ble en del av Iris-familien. 

Du har kjøpt leilighet og bestemt deg for å bosette deg i Bodø, hva som gjør at du ønsker å bli igjen?

Etter å ha bodd og jobbet i Bodø i noen måneder, var det klart for meg at dette var en plass hvor jeg ønsket å bli. Det er mange jobbmuligheter her som jeg ikke var klar over, og det var skjønn natur overalt – kun noen minutter unna. Menneskene som bor her er så hyggelige og hjelpsomme. Jeg har rett og slett forelsket meg i Bodø! Neste steg var å få kjæresten til å flytte nordover. Det var ikke vanskelig å overtale ham, og nå har han også fått seg jobb og bodd her i noen måneder. Vi trives godt i denne flotte byen, og det var derfor enkelt å ta valget om å kjøpe en leilighet sammen her i Bodø.

Hva er ditt beste argument for at andre nyutdannede skal flytte til Salten?

Andre nyutdannede bør flytte til Salten-området fordi det er et område i stor vekst som trenger unge flink folk til alle bransjer. Dette området har en perfekt blanding av flott nordnorsk natur og spennende kulturliv.