Bedrifter i Salten kan fråtse i toppkandidater!

I over 10 år har Trainee Salten styrket regionen ved å rekruttere og beholde ung arbeidskraft i Salten. Til nå har 98 kandidater blitt rekruttert til programmet, og tre fjerdedeler av disse har blitt værende i regionen. I dag består programmet av et 40-talls medlemsbedrifter og kommuner i Bodø og Salten.

Hva får du som traineebedrift?

Sparer ressurser på rekruttering og utvikling av nye ledere. Du gis ett år til å vurdere kandidaten for fast ansettelse. Du er også med og tar et samfunnsansvar ved å bidra til å rekruttere og beholde ung arbeidskraft i Salten. Andre fordeler er nettverksbygging mellom medlemsbedrifter i Salten, erfaringsutveksling, innblikk i nye bransjer, samarbeidsmuligheter og økt synlighet.

Hvorfor bli traineebedrift?

Bruk mindre ressurser på rekruttering og unngå fast ansettelse av feil person. Med nettverket til Trainee Salten kan vi håndplukke spisskompetanse fra den store søkerbunken med topp kvalifiserte nyutdannede, og tilføre bedriften din nye friske hoder som utfordrer.

Bli traineebedrift du også!

40

medlemsbedrifter i Salten

Hva forventes av bedriften?

Dersom din bedrift ønsker å ta inn en trainee, kreves det at bedriften stiller med veileder, kontor, pc og annet nødvendig utstyr. Det forventes at traineen får utfordrende arbeidsoppgaver, og ikke bare settes til rent rutinearbeid. Traineen skal brukes til tidsavgrensede prosjektoppgaver, som det ikke har vært kapasitet eller kompetanse til å begynne på selv. Gjennom programmet tilbys traineene et kompetanseprogram gjennom Nordnorsk Lederutvikling, som tar traineene med på fagsamlinger á 2 dager 4 ganger i året. I tillegg vil det legges opp til at traineene besøker hverandres arbeidsgivere for å bli bedre kjent med de ulike bedriftene i nettverket. Disse dagene vil ikke bedriften faktureres for.

Hva koster det?

Medlemsprisen er 16.000 nok per år. Bedrifter som ansetter trainee betaler 35.000 kr i rekrutteringskostnad per ansettelse før rekrutteringsarbeidet starter, og 35 000 kr etter ansettelsen er gjort.  Medlemsbedriftene betaler selv lønn til kandidatene.

Hvem søker på traineestilling?

Søkerne til traineeprogrammet er primært nyutdannede masterkandidater, men også noen kandidater på bachelornivå. I de årene Trainee Salten har jobbet med rekruttering av unge, har programmet hatt bred og allsidig kompetanse. Alt fra økonomer, ingeniører og markedsførere, til samfunnsvitere og psykologiutdannede, og mye mer.

Så, hvilken kompetanse trenger din bedrift?

Om søknadsprosessen

Trainee Salten tar rekrutteringsbiten fra start til slutt. Basert på medlemsbedriftenes behov, kjøres en spisset markedsføring mot studentmiljøene gjennom sosiale medier, deltakelse på karrieredager og egne bedriftspresentasjoner. Med stor tilgang på gode søkere kan programmet finne nøkkelkompetanse og godt kvalifiserte nyutdannede. Søknadsfristen settes til februar hvert år. Etter søknadsfristen vil alle kandidater bli vurdert og et utvalg vil bli presentert for traineebedriftene. Bedriftene velger selv de aktuelle kandidatene de ønsker å kalle inn til intervju, og er flere bedrifter interessert i samme kandidat vil intervjuene bli samkjørt. Det gjelder å være først til mølla om en kandidat er aktuell for din bedrift. Arbeidsoppgavene vil variere ut fra bedriftens behov og traineens kompetanse.

Tips til bedriftene

Desto mer spesifikk bedriften er på kompetansebehov, desto mer spisset markedsføring kan vi gjøre. Gjerne gi oss detaljer på utdanningsområde, kvalifikasjoner og egenskaper du søker. På bloggen kan du lese hva tidligere traineer jobber som, hva traineene gjør i de ulike bedriftene i dag og erfaringer de har gjort seg. Gjerne sjekk ut hvem som er traineebedrift i dag, og ta kontakt for å snakke om deres erfaring med trainee.

Traineebedriftene

Programmet består av et 40-talls medlemsbedrifter og kommuner i Bodø og Salten. Kompetansen som medlemsbedriftene ønsker seg varierer fra år til år. Se hvem som er traineebedrift, og kanskje blir du inspirert til å ta inn trainee selv? Gjerne kontakt en medlemsbedrift for å snakke med dem om deres erfaring!

 

Se alle traineebedriftene her

Ofte stilte spørsmål

Er trainee det samme som en lærling?

En trainee forveksles ofte med en lærling. Konkurransedyktig lønn, spennende prosjekt, mye ansvar, lederutviklingsprogram og deltagelser i strategimøter er faktorer som gjør at traineeordningen skiller seg fra en ordinær lærlingestilling.

Hva om det ikke fungerer?

Dersom det av ulike årsaker ikke skulle bli en match mellom bedrift og trainee, vil vi være behjelpelig med å finne en løsning. Traineen blir ansatt med en prøvetid på 3 måneder.

Hva kan jeg bruke en trainee til?

Traineen er høyt utdannet og ivrig etter å bruke sin kompetanse. Har din bedrift prosjekter som er blitt tilsidesatt eller nye oppgaver som skal løses, gi utfordringen til traineen!