Bli den beste versjonen av meg selv i en jobbsammenheng
Ida Johanne Jønsberg, kull 14

Ida Johanne Jønsberg, kull 14

Navn: Ida Johanne Jønsberg
Kommer fra: Bodø
Alder: 28
Utdanning: Master i medievitenskap
Skal jobbe hos: Nordland fylkeskommune

Hvorfor søkte du traineeprogrammet?

Det var egentlig ganske tilfeldig. Jeg hadde akkurat valgt å flytte tilbake til Bodø etter å ha jobbet og studert i Trondheim, og orienterte meg i arbeidsmarkedet. Det var via et kortere engasjement i en gründerbedrift at jeg ble gjort oppmerksom på Trainee Salten. Jeg leste om programmet på nettet og synes at det virket spennende og ville gi meg en kick-start i arbeidslivet som nyutdannet.

Jeg hadde allerede erfart at det var krevende å møte jobbmarkedet som nyutdannet medieviter innen visuell kommunikasjon i Trondheim, hvor det stort sett gikk i freelancearbeid og strøjobber. Jeg synes det er veldig bra at det finnes traineeprogram som dette hvor jeg får anledning til å bruke min teoretiske kompetanse praktisk. Og er det noe jeg har lært, så er det at læringen slett ikke stopper selv om studiene gjør det. Å lære nye verktøy å kjenne og tilegne seg ny kunnskap, er noe jeg gjør daglig. Jeg er nesten mer sulten på å tilegne meg ny kompetanse enn noen gang.

Hvilke forventinger har du til programmet?

Jeg forventer å bli utfordret, og å komme i situasjoner hvor jeg kommer til å gjøre vurderinger og prioriteringer jeg ikke har vært borti før. Jeg forventer og å føle mestring, at jeg leverer og klarer å innfri forventninger. Ikke minst å lære mer om meg selv og bli den beste versjonen av meg selv i en jobbsammenheng.

Hva er din drømmejobb?

Jeg liker veldig godt jobber hvor ingen dager er like og hvor jeg får utfoldet meg med vidt forskjellige arbeidsoppgaver. Jeg har alltid vært en kreativ sjel med en enorm skapertrang, så det å ha en jobb hvor det kan veksle mellom alt fra å skrive artikler, fotografering, video og enklere grafisk design. Gjerne i kombinasjon. En jobb hvor man oppfordres til å oppsøke ny kompetanse og lære seg nye ting. Det har jeg allerede fått muligheten til i Nordland fylkeskommune hvor jeg jobber med et spennende prosjekt hvor det er behov for både intern og ekstern kommunikasjon.