Jobber for nyutdannede ingeniører

Er du snart ferdig med dine ingeniørstudier, men har den oppfatning av at det ikke finnes noen jobber for deg? Slik er det ikke i Bodø og Salten-regionen, vi har 9 bedrifter som søker ingeniør i år!

Se liste over hvilke bedrifter lenger ned.

Muligheter i en attraktiv region

John Kristoffer Haugan i kull 11 var en av dem som så mulighetene i en ny og attraktiv region. Han var nyutdannet sivilingeniør med spesialisering innen elkraft fra NTNU og ble nysgjerrig på hva Bodøområdet hadde å by på, samtidig som han fant flere av medlemsbedriftene til Trainee Salten svært interessante. Da han ble tilbudt traineestilling hos Bodø Energi og Nordlandsnett var han derfor snar med å pakke sakene sine, og flyttet fra Osen kommune i Trøndelag.

John Kristoffer er snart ferdig med sitt toårige løp, og er veldig fornøyd så langt.

– Det er vanskelig å plukke ut et eksakt minne, det må være den totale opplevelsen som har gitt inntrykk. Det har vært veldig godt og ha en jobb som jeg har lært mye i, samt hatt inntrykk av at kollegaer setter pris på det jeg gjør og i tillegg bli tildelt ansvar til å levere resultater. I tillegg har arbeidsoppgavene vært interessante og utfordrende, og meget relevant i forhold til min utdanning. Jeg har også blitt kjent med mange flotte mennesker, som en forhåpentligvis vil holde kontakten med i mange år framover. Gjennom NNL samlingene har jeg opparbeidet meg kunnskap i områder som jeg hadde relativt lite erfaring og kunnskap fra før.

Are Bergin, som også var trainee i kull 11, var i 2016 ferdig med sin master i materialteknologi og på utkikk etter nye utfordringer.  Are ble trigget av at man gjennom Trainee Salten kunne få erfaring fra varierte prosjektoppgaver. Gjennom sin traineeperiode hos Nexans har Are på kort tid fått mye ansvar og vært gjennom mange ulike prosesser.

– Jeg har gjort alt fra å være fabrikkens ansvarlige i Lektor2-samarbeid med Rognan Ungdomsskole, mye praktisk lab-arbeid, lokal prosjektleder i et kvalifiseringsprosjekt og jeg har gjort diverse småoppgaver etterhvert som de dukket opp. Jeg likte oppgavene godt, og spesielt det å utfordre seg som prosjektleder ser jeg tilbake på som et høydepunkt. I Nexans er det et godt arbeidsmiljø med høy takhøyde og mye humor.

Både John Kristoffer og Are snakker varmt om traineeordningen, og anbefaler andre ingeniører til å søke traineestillinger.

Medlemsbedriftene søker variert kompetanse, blant annet ingeniører innen maskinlæring, kunstig intelligens, informatikk, datateknikk, industrielt prosessfokus, materialteknisk kompetanse og el-fag.

Høy etterspørsel etter ingeniørkompetanse i 2018

I over ti år har Trainee Salten rekruttert nyutdannede ingeniører til Bodø og Salten, og medlemsbedriftene higer etter flere. I år er det rekordmange bedrifter som ønsker seg trainee, og det er stor vekt på ingeniørutdannede. Disse er: Atea, DIPS, Dragefossen, Elektro Bodø, Iris Produksjon, Nexans, Nord Universitet, Saltdalshytta og Saltens bilruter. Medlemsbedriftene søker variert kompetanse, blant annet ingeniører innen maskinlæring, kunstig intelligens, informatikk, datateknikk, industrielt prosessfokus, materialteknisk kompetanse og el-fag.

Her finner du søknadsskjema for bachelor ingeniør og sivilingeniører.