Nordlendingene er super hyggelige
Kristina Robinson kull 11

Kristina Robinson kull 11

Navn: Kristina Robinson
Kommer fra: Hyllestad i Sogn og Fjordane
Alder: 26 år
Utdanning: Siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring
Har jobbet i: Labora og Kunnskapsparken
Fullført traineeprogrammet i 2018

Hva har vært det beste med Trainee Salten?

Åh nå må jeg nesten bare få lov til å ramse opp, for det er så mye jeg synes er bra med traineeprogrammet. Jeg har fått lov til å styre mine egne prosjekt, blitt kastet ut i utfordringer, testet nye oppgaver jeg aldri har vært bort i før, fått vise frem hva jeg kan, blitt utfordret både faglig og personlig, fått delta på ulike arenaer hvor jeg har møtt ledere i Salten og bygget nettverk og ikke minst alle de gode vennene jeg sitter igjen med fra nettverket med både nye og gamle traineer.

Hva har du lært om deg selv i løpet av denne perioden?

Vi har fått reflektert en del over våre egenskaper, kompetanse, læring og situasjoner i løpet av traineeperioden, og det jeg virkelig har fått kjenne på er hvordan jeg som er en idéskaper skal kunne få utfolde meg best mulig. Hvilke settinger jeg typisk blir kreativ i, hva som dreper min kreativitet og tiltak jeg bør gjøre for å snu det og hvordan jeg skal og ikke skal formidle idéene mine. Og så har det vært en fordel å få innsyn i andre personers tanker, kompetanse og særtrekk, noe som gjør at jeg vet hvilke egenskaper og hvem jeg trenger med på laget mitt for å sette idéer til verks.

Hva er planene nå etter Trainee Salten?

Jeg skal fortsette å jobbe i Kunnskapsparken Bodø som rådgiver, og det gleder jeg meg til. Jeg jobber med flere varierte oppgaver og prosjekt, læringskurven er bratt og det er alltid noe nytt å sette seg inn i. Og så er det gøy å få bygge relasjoner og jobbe med virksomheter innen flere ulike bransjer, for eksempel havbruk, fornybar energi, petroleum, industri, mineraler, IT og offentlig forvaltning.

Beste minne fra Trainee Salten?

Alle samlingene vi har vært på har vært bra, men jeg syns vi hadde det utrolig gøy på samling ute på øysamfunnene Røst og Støtt. Og ikke minst traineensdag som mitt kull arrangerte, er en dag jeg aldri kommer til å glemme. Gleder meg allerede nå til det nye kullet skal arrangere for oss tidligere traineer.
Og så må jeg nevne den første bedriften jeg jobbet i, Labora. For en fantastisk tid jeg hadde i Nordnorges råeste laboratorium med dyktige og morsomme kollegaer. Jeg fikk ansvar for å totalrenovere profilen deres, og lærte enormt mye om faget mitt og en spennende bransje. Jeg er stolt over å ha vært med å forsterket Labora sin posisjon i bybildet. Og elsker å fortelle alle som vil, og ikke vil høre, om alle de imponerende ting Labora får til.

Hvorfor skal andre søke Trainee Salten?

Jeg tror ikke du får opplevd like mye i din første jobb som du får gjøre via Trainee Salten. Bedriftene som tar inn en trainee vet at du kun skal få utfordrende oppgaver, bli kastet ut i ukjent farvann og tar deg med for å hilse på nye relasjoner. Karrieren din bygges fortere og du får et større bilde over hva du vil jobbe med og hvordan du kan posisjonere deg, og bruke personene i nettverket ditt for å komme deg dit.

Og til slutt, det som er gulrota i traineeprogrammet er Nordnorsk lederutvikling. Sagt av alle traineer før meg, og kommer til å bli sagt av alle traineer etter meg. Og kommer du ikke fra Nord-Norge, vil jeg bare si at det er null stress. Nordlendingene er super hyggelige, Salten området er vakkert, traineene er flinke å være sosial og du kommer garantert til å få nye venner i kullet ditt.