Bli en trainee!

Er du klar for å ta i bruk teorien og briljere i praksis? Traineeprogrammet byr på 22 spennende måneder fylt med utfordrende og lærerike prosjektoppgaver.

Kom igjen, sett spor etter deg i næringslivet i Salten!

I 2019 jakter vi disse utdanningsretningene

 • Data/IT/Utviklere
 • Ingeniør bachelor
 • Sivilingeniør
 • Markedsføring/Kommunikasjon
 • Journalist
 • Grafisk designer
 • Salg og marked
 • Innovasjon og Entreprenørskap
 • Siviløkonom
 • Eiendomsutvikler
 • Logistikk
 • Samfunnsviter
 • HR/Rekruttering

Trainee Salten har medlemsbedrifter innen flere ulike bransjer, som kraft og energi, havbruk, analyselaboratorium, avfall og gjenvinning, bygg og anlegg, teknologi, forskning, konsulent og mye annet spennende.

Liste over hvilke bedrifter som søker trainee 2019

Vi er i kontinuerlig dialog med bedrifter som har behov for kompetansen som kommer inn i søkerbunken. Oppfordrer til å søke selv om det ikke står en bedrift i listen som leter etter ditt fagområde.

Hvorfor bli trainee?

Ut med rutineoppgaver og inn med spennende prosjekt! Traineen får allsidig og utfordrende arbeidsoppgaver tidlig i karrieren, med en bratt læringskurve. Noen av traineene får sjansen til å delta på strategi- og styremøter, forretningsreiser og blir kjent med innsideinformasjon fra bedriftene, som kanskje ikke alle nyutdannede får muligheten til.

Etter endt program vil du som trainee være ettertraktet på arbeidsmarkedet. Du vil besitte et enormt faglig og sosialt nettverk, ha god innsikt om deg selv, kunne lese andre menneskers personlighetstrekk og ikke minst vite hvordan man ønsker å sko seg for videre karrieremuligheter.

Traineen får tilgang på fadder, kontaktperson i Kunnskapsparken Bodø og i bedrift, noe som gjør overgangen fra skolebenk til næringsliv smidig.

Hvem kan søke?

Siviløkonomer og ingeniører med 3 eller 5 års utdanning er svært populære hos medlemsbedriftene. Behovet til bedriftene varierer derimot hvert år, og bedriftene etterspør oftere kandidater med annen høyere utdanning. Vi oppfordrer alle nyutdannede med master til å sende inn en åpen søknad. Noen ganger vet ikke bedriften behovet, før de kommer over en spennende kandidat. Hvert år legger vi også ut en liste med behovene til traineebedriftene.

I tillegg til høyere utdannelse er det en forutsetning at traineen behersker norsk eller et annet nordisk språk på et godt nivå skriftlig og muntlig. Traineeordningen er også forbeholdt nyutdannede personer under 35 år.

Som trainee får du:

Erfaring som er relevant i forhold til utdannelsen din, fra 1-2 bedrifter

Faglig og sosialt nettverk

Personlig utviklingsprogram over to år i regi av Nordnorsk lederutvikling

Studieseminar og bedriftsbesøk

Konkurransedyktig lønn

91%

av alle traineene
får tilbud om fast ansettelse
etter endt traineetid

Fagsamlinger med Nordnorsk Lederutvikling

Gjennom programmet tilbys traineene et kompetanseprogram i regi av Nordnorsk lederutvikling som kjører fagsamlinger for kullene. Det unike lærings- og utviklingsprogrammet gir deg innsikt, forståelse og læringsprosesser knyttet til personlig utvikling. Strategi, læring, kommunikasjon, team og teamutvikling, personlighetstrekk og konflikthåndtering er typiske tema som tas opp på samlinger.

Gjennom de 22 månedene vil 21 dager gå til kick-off og fagsamlinger. I tillegg vil det legges opp til at traineene besøker hverandre for å bli bedre kjent med de ulike bedriftene i nettverket.

Traineene som har vært gjennom programmet verdsetter dette programmet høyt.

Les hvordan tidligere trainee Pernille opplevde programmet med Nordnorsk Lederutvikling.

For mer informasjon om Nordnorsk lederutvikling se:

www.nnl.no

Søker forskjellige fagområder

Som trainee hos Trainee Salten får du mulighet til å jobbe i noen av regionens mest spennende virksomheter. Programmet består av 35 medlemsbedrifter og kommuner i Bodø og Salten.

Kompetansen som medlemsbedriftene ønsker seg varierer fra år til år. Generelt har våre bedrifter og kommuner behov for siviløkonomer, ingeniører og statsvitere for å løse ulike og varierte arbeidsoppgaver og prosjekter. Behovet til bedriftene varierer derimot hvert år, og bedriftene etterspør oftere kandidater med annen høyere utdanning.

Her finner du en oppdatert liste over hvilke fagområder bedriftene våre søker etter i 2019.

 

Om søknadsprosessen

Det er fire ulike søknadsskjemaer, en for siviløkonomer, sivilingeniør, bachelor ingeniør og en for åpen master søknad. Gjerne rett søknaden spesifikt mot den eller de virksomhetene du særlig kunne tenke deg å jobbe i. Hvorvidt du vil få ønsket ditt oppfylt vil være avhengig av bedriftens behov og hvem som ellers søker.

Søknadsportalen for kull 14 er åpen!  Søknadsfrist 1.februar 2019.

Etter søknadsfristen vil alle kandidater bli vurdert og et utvalg vil bli presentert for traineebedriftene. Bedriftene velger selv de aktuelle kandidatene de ønsker å kalle inn til intervju, og er flere bedrifter interessert i samme kandidat vil intervjuene bli samkjørt. Bedriftene kan tilby traineen en stilling i én eller to perioder. Det mest vanlige er at to bedrifter deler en kandidat, og får hver sin periode med traineen. En periode har en varighet på 11 måneder, og innholdet vil variere ut fra bedriftens behov og traineens kompetanse.

Ved ansettelse avtaler bedrift og kandidat stillingsinnhold og betingelser, og oppstart i bedrift vil være august.

Traineene

Julie Simonette Lian

Siviløkonom, kull 13

Bodø Havn

Jacob Opshaug

Siviløkonom, kull 13

Retura Iris / Iris Salten

Emmy Sortland

Ingeniør, kull 13

Rapp Marine

Kristian August Moen

Statsviter, kull 13

Rødøy kommune

Silje Lovise Tjønna

Siviløkonom, kull 13

Kunnskapsparken Bodø / Saltens Bilruter

Anh Quynh Nguyen

Sivilingeniør, kull 13

Iris produksjon / Nexans

Vegard Paulsen Særen

Sivilingeniør, kull 13

Dragefossen

Johan Daniel Mikkelsen

Sivilingeniør, kull 13

Atea

Beate Nordås

Siviløkonom, kull 13

Hamarøy kommune / Nord universitet

Jakob Pettersen

Ingeniør, kull 13

Rapp Marine

Egil Rogstad

Statsviter, kull 13

Nordland fylkeskommune

Artyom Andreev Alekseevich

Sivilingeniør, kull 12

Saltdalshytta / Bodø kommune

Magnus Finvik

Ingeniør, kull 12

Løvold Solutions AS / Bodø kommune

Merethe Løkås

Siviløkonom, kull 12

Signal Bredbånd

Silje Kristin Berg Stamnes

Siviløkonom, kull 12

Retura / Nord universitet