Bli en trainee!

Er du klar for å ta i bruk teorien og briljere i praksis? Traineeprogrammet byr på to spennende år i én eller to forskjellige bedrifter, fylt med utfordrende og lærerike prosjektoppgaver. Kom igjen, sett spor etter deg i næringslivet i Salten!

Hvorfor bli trainee?

Ut med rutineoppgaver og inn med spennende prosjekt! Som trainee får du allsidig og utfordrende arbeidsoppgaver tidlig i karrieren, med en bratt læringskurve. Noen av traineene får sjansen til å delta på strategi- og styremøter, forretningsreiser og blir kjent med innsideinformasjon fra bedriftene, som kanskje ikke alle nyutdannede får muligheten til. Etter endt traineeperiode vil du være ettertraktet i arbeidsmarkedet. Du vil besitte et stort faglig og sosialt nettverk, ha god innsikt om deg selv, kunne lese andre menneskers personlighetstrekk og ikke minst vite hvordan man ønsker å sko seg for videre karrieremuligheter. Traineen får tilgang på fadder, kontaktperson i Kunnskapsparken Bodø og i bedrift, noe som gjør overgangen fra skolebenk til næringsliv smidig.

Hvem kan søke?

Siviløkonomer og ingeniører med 3 eller 5 års utdanning er svært populære hos medlemsbedriftene. Behovet til bedriftene varierer derimot hvert år, og bedriftene etterspør også kandidater med annen høyere utdanning. Vi oppfordrer alle nyutdannede med master til å sende inn en åpen søknad. Noen ganger vet ikke bedriften behovet før de kommer over en spennende kandidat. Hvert år legger vi også ut en liste med behovene til traineebedriftene. I tillegg til høyere utdannelse er det en forutsetning at traineen behersker norsk eller et annet nordisk språk på et godt nivå skriftlig og muntlig. Traineeordningen er også forbeholdt nyutdannede personer under 35 år.

Som trainee får du:
  • Erfaring som er relevant i forhold til utdannelsen
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Personlig utviklingsprogram over 2 år i regi av Nordnorsk Lederutvikling
  • Studieseminar og bedriftsbesøk
  • Konkurransedyktige betingelser

96%

av alle traineene får tilbud om fast ansettelse etter endt traineetid

Fagsamlinger med Nordnorsk Lederutvikling

Gjennom programmet deltar traineene på et kompetanseprogram i regi av Nordnorsk Lederutvikling. Det unike lærings- og utviklingsprogrammet gir deg innsikt, forståelse og læringsprosesser knyttet til personlig utvikling. Strategi, læring, kommunikasjon, team og teamutvikling, personlighetstrekk og konflikthåndtering er typiske tema som tas opp på samlingene. I tillegg er det lagt opp til at traineene besøker hverandres arbeidsplasser for å bli bedre kjent med de ulike virksomhetene i nettverket. Traineene som har vært gjennom programmet verdsetter dette høyt.

Les hvordan tidligere trainee Pernille opplevde programmet med Nordnorsk Lederutvikling.

For mer informasjon om Nordnorsk lederutvikling se: www.nnl.no

Søker forskjellige fagområder

Som trainee hos Trainee Salten får du mulighet til å jobbe i noen av regionens mest spennende virksomheter. Programmet består av et 40-talls medlemsbedrifter og kommuner i Bodø og Salten. Kompetansen som medlemsbedriftene ønsker seg varierer fra år til år. Generelt har våre bedrifter og kommuner behov for siviløkonomer, ingeniører og statsvitere for å løse ulike og varierte arbeidsoppgaver og prosjekter. Behovet til bedriftene varierer derimot hvert år, og bedriftene etterspør også kandidater med annen høyere utdanning.

Om søknadsprosessen

Det er fire ulike søknadsskjemaer; for siviløkonomer, sivilingeniører, bachelor-ingeniører og en åpen søknad for alle masterutdannede. Gjerne rett søknaden spesifikt mot den eller de virksomhetene du særlig kunne tenke deg å jobbe i. Hvorvidt du vil få ønsket ditt oppfylt vil være avhengig av bedriftens behov og hvem som ellers søker. Søknadfrist for neste kull er 9. februar 2020. Etter søknadsfristen vil alle kandidater bli vurdert og et utvalg vil bli presentert for traineebedriftene. Bedriftene velger selv de aktuelle kandidatene de ønsker å kalle inn til intervju, og er flere bedrifter interessert i samme kandidat vil intervjuene bli samkjørt. I noen tilfeller deler to bedrifter på traineen med ett år hver, mens andre ganger er traineen i samme bedrift hele traineeperioden. Arbeidsoppgavene vil variere ut fra bedriftens behov og traineens kompetanse, med oppstart i august.

Traineene

Caroline Joakimsen

Master i økonomistyring (siviløkonom), kull 14 NOBL

Celina Victoria Svaleng

Master i ledelse av teknologi (sivilingeniør), kull 14 Signal / Saltens

Charlotte Edvardsen

Master i finansiering og investering (siviløkonom), kull 14 Rema 1000

Eline Olafsrud

Master i sosialantropologi, kull 14 BE Kraftsalg / BE Varme

Ida Johanne Jønsberg

Master i medievitenskap, kull 14 Nordland fylkeskommune

Ingrid Schistad Berg

Master i industriell økologi (sivilingeniør), kull 14 Iris Produksjon

John Åge Breivik

Bachelor i datateknikk (ingeniør), kull 14 DIPS

Kristian Sandbakk Hansen

Master i internasjonal handel og markedsføring (siviløkonom), kull 14 Nofir

Kristian Soleng Evjen

Master i energi og miljø (sivilingeniør), kull 14 SKS Produksjon / SKS konsern

Mari Haraldsen

Master i sosiologi, kull 14 Nordnorsk Lederutvikling

Vegard Gullvik

Master i ingeniørdesign (sivilingeniør), kull 14 Hepro

Anneli Hunstad

Master i internasjonal handel og markedsføring (siviløkonom), kull 15 Iris Salten

Emil Risvik Buseth

Master i energiplanlegging og analyser (sivilingeniør), kull 15 Nord-Salten Kraft

Julie Hinderaker Hagevik

Master i fornybar energi (sivilingeniør), kull 15 Bodø kommune

Kristina Nikolajeva

Master i energiledelse (siviløkonom), kull 15 Luftfartstilsynet

Solvor Aasland

Master i endringsledelse, kull 15 Meløy kommune

Thomas Baker

Master i politikk, kull 15 Nordland fylkeskommune