Trygghet til å prøve meg på stadig nye utfordringer
Synnva E. Etterlid - kull 16

Synnva E. Etterlid - kull 16

Navn: Synnva Eide Etterlid
Kommer fra: Stavanger
Alder: 26
Utdanning: Master i økonomi/samfunnsøkonomi
Trainee hos: KPB og Nordland fylkeskommune

Hvorfor søkte du traineeprogrammet?

Etter å ha vokst opp og studert i sørvest tok jeg i 2018 et skjebnesvangert valg om å flytte nordover for et pauseår, før jeg skulle gå i gang med de to siste årene av studiet i Bergen. Få måneder etter at jeg flyttet til Bodø innså jeg at det ikke var noen vei tilbake; her ville jeg bo.

Da jeg hørte om Trainee Salten tenkte jeg at det måtte være en drømmestart på arbeidslivet. Det var et perfekt program for meg som ny tilflytter da jeg to år senere var ferdig med mastergraden sørpå.

Kombinasjonen av egen mentor og tett oppfølging i bedriften, og muligheten for å få relevante og utfordrende oppgaver tidlig, sikrer en god overgang fra studier til jobb. For å trives i en ny landsdel er det en kjempefordel å ha tilgang på det nettverket av traineer og bedrifter i regionen som man får gjennom dette programmet.

Hvilke forventninger har du til programmet?

Jeg tror at dette kommer til å være to veldig lærerike år, hvor jeg får anledning til å prøve meg på en rekke ulike oppgaver. Bedriftsbesøk hos de andre traineene vil også bidra til at jeg får bli godt kjent med næringslivet i Salten.

Gjennom utviklingsprogrammet til NNL håper jeg å lære mer om mine egne styrker og svakheter, slik at jeg kan samarbeide bedre med andre og bli flinkere til å håndtere utfordrende situasjoner og problemstillinger.

Noe av det jeg ser mest fram til er å tilbringe tid med de andre traineene, som er utrolig rause og interessante mennesker. Følelsen av å være på samme reise forener og styrker oss, og jeg setter stor pris på å få bli kjent med dem!

Hva er din drømmejobb?

Jeg liker å ha spennende oppgaver å bryne meg på, samtidig som det er viktig for meg å kunne støtte meg på og lære av erfarne kollegaer. Jeg føler meg veldig heldig som får jobbe i KPB, hvor jeg er omgitt av et helt supert team av flinke og åpne mennesker. Det gir meg tryggheten til å prøve meg på stadig nye utfordringer.

Jeg ønsker å bidra til bærekraftig utvikling av næringsliv og samfunn i Salten, slik at det skal fortsette å være attraktivt å bo og jobbe her i årene fremover. Drømmejobben min gir meg mulighet til å bruke utdannelsen og tiden min til å påvirke fremtiden positivt.