Bli forretningsanalytiker og bistå ledergruppen med å ta riktige beslutninger!

Widerøes flyveselskap søker deg som kan hjelpe selskapet med å forme fremtidens forretningsmodeller. Her vil du jobbe i grensesnittet mellom teknologi, drift og forretning

Norges eldste merkevare innen luftfart

Som trainee vil du bli en del av den gode Widerøefamilien med om lag 3.000 kollegaer over hele landet. Widerøe har 43 fly i flåten og flyr til 49 destinasjoner i inn- og utland. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. Widerøe har lang tradisjon og høy kompetanse, og er opptatt av å være en sentral aktør i hele Norge også i fremtiden.

Riktige beslutninger til riktig tid

Som en del av Widerøes Flyveselskap sitt initiativ for å møte fremtidens behov har ledergruppen etablert en portefølje av strategiske prosjekter med fokus på digitalisering og forretningsforbedring.

– Vi søker etter en trainee med bakgrunn innen økonomi og/eller IT. I den utviklingen vi står ovenfor har vi behov for noen som kan bidra til analyse av data og evner en strukturert fremstilling. Det vil være viktig å skape et faktabasert grunnlag for å kunne ta de riktige beslutningene, til riktig tid, sier Simen Kristoffersen, Vice President Projects and Improvements, i Widerøe.

Ikke bare vil du jobbe i skjæringspunktet mellom, teknologi, drift og forretning, men du kommer til å bli kjent med kompleksiteten i selskapet.

– Hos oss vil du få anledning til å være ute i linja og delta i de ulike arbeidsprosessene. Du får også anledning til å reise rundt for å besøke avdelingene på tvers av landet, fortsetter Kristoffersen.

Spennende arbeidsoppgaver og mye ansvar

Selskapet vokser stadig, og det er høyt fokus på analyser og forbedringsprosesser. Du vil bli en viktig ressurs i beslutningsgrunnlag, ved innsamling, kvalitetssikring, strukturering og visualisering av data.

-Her kan du få mulighet til å utforske bruk av nye datakilder, metoder og verktøy, som kan bidra til å forbedre våre analyser. Videre vil du få jobbe med analyser og simuleringer inn mot nye forretningsbehov. Mulighetene er mange, og du vil kunne bryne deg på store utfordringer, sier Kristoffersen.

En annen viktig del av jobben, vil være å bidra til best mulig tilgang til datakilder og optimale datamodeller, samt presentasjon av ferdigstilte analyser. Power BI, maskinlæring og prosessmodellering er dermed nøkkelord i denne stillingen. Sist, men ikke minst, vil en trainee også være med på å utforske og identifisere nye forbedringsinitiativ.

Kompetansekrav

For å søke må du ha høyere utdanning, gjerne bachelor- eller masternivå innen økonomi og/eller IT.

Hvem er du?

– I Widerøe er vi opptatt av hva du er laget av, hva slags holdninger og verdier du har. Verdiene våre er omtenksom, pålitelig, folkelig og engasjert. Dette kjennetegner våre medarbeidere, måten vi jobber på og hvordan vi ønsker å oppfattes av de reisende, sier Kristoffersen.

I denne stillingen er det viktig at man har en god strategisk forståelse, og evner å skaffe oversikt og se helheten. Widerøe ser videre etter deg som:

  • Er strukturert og har en systematisk arbeidsform
  • Har stor arbeidskapasitet og evnen til å tenke utradisjonelt
  • Er nysgjerrig og utforskende
  • Er en god relasjonsbygger
  • Er løsningsorientert, har en fleksibel holdning og har gode samarbeidsevner
  • Kommuniserer godt både skriftlig og muntlig på engelsk og norsk, samt har gode pedagogiske evner

Hos Widerøe får du:

  • Gode muligheter for kompetanseheving og karriereutvikling
  • Et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø
  • En trygg og seriøs arbeidsgiver
  • Bli del av en stor og nær Widerøefamilie

Har du et analytisk tankesett, og evnen til å løse mange, komplekse problemstillinger samtidig? Da er dette stillingen for deg! Søk som trainee her.

Velkommen ombord!

Velkommen ombord!