Ola valgte en ny vei, får muligheten gjennom Trainee Salten
Stemmene bak denne podcastepisoden i TraineeTalk. fv; Gabriel Brunvoll, Ola Strand Rønning, Siv Reidun Sandnes

Stemmene bak denne podcastepisoden i TraineeTalk. fv; Gabriel Brunvoll, Ola Strand Rønning, Siv Reidun Sandnes

I denne episoden med TraineeTalk har Gabriel tatt turen til Hamarøy kommune hvor Ola Strand Rønning er trainee. Med en bakgrunn som lektor og brennende engasjement for IT og teknologi, har Ola skiftet retning på hva han ønsker å jobbe med. Dette får han nå muligheten til som trainee.

Det var litt tilfeldig, men jeg ville jobbe mer med IT

Om du befinner deg i Hamarøy kommune, eller er innom rådhuset i Bodø, så skal du ikke se bort i fra at du har møtt på Ola, en av traineene i årets kull. Ola har de siste årene jobbet som lærer i Bodø, men basert på sin lidenskap for IT og teknologi ønsket han å utforske muligheten til å jobbe med akkurat dette.

 

Hvorfor valgte du akkurat å søke til Trainee Salten?

“IT har alltid gitt meg mer motivasjon. Var ikke helt sikker på hvilken retning jeg ville gå. Begynte derfor å kurse meg selv ved siden av jobb, spesielt innenfor datavitenskap, nettverk, programmering, koding… Og etter hvert kom jeg innom siden til Trainee Salten. Spurte deretter Sunniva i traineeprogrammet om dette er noe jeg burde søke på, og fikk fort svar på at ja, det burde jeg gjøre!”

 

På spørsmål på hvordan traineeperioden har vært så langt reflektere Ola over en lærerik periode:

“Ekstremt lærerik, jeg har jo jobbet i kommunal sektor i noen år før det her, og trodde jeg kunne kommune. Det var mange hull, det var mye nytt jeg måtte lære meg med kommunestruktur og hvordan det er bygget opp. Når man er IT-ansatt i en liten kommune så blir man en slags potet og må gjøre mye forskjellig. Da har jeg måtte sette meg inn i mye nytt og derfor lært mye nytt, og har derfor gått inn med en holdning om at jeg hopper ut i vannet og lærer å svømme underveis”