Din nye jobb?

Du har akkurat tatt fatt på et nytt kapittel i livet og inntrykkene stormer mot deg. Hverdagen som trainee har startet, du har fått servert nye og spennende arbeidsoppgaver og er i en bedrift du skal bli kjent med og ta plass i. I tillegg skal du bli kjent med et nytt sted, finne deg til rette og skape deg et liv ved siden av jobbhverdagen.

Rosinen i pølsa

Gjennom Trainee Salten får du det traineene kaller for rosinen i pølsen, nemlig et personlig utviklingsprogram gjennom Nordnorsk Lederutvikling. Et program hvor du får mulighet til å bli bedre kjent med deg selv og hvordan du interagerer med andre. Programmet er lagt opp til fire samlinger i året – hvor hver samling går over to dager. Er du så heldig å komme til intervjurunden, skal en personlighetstest fylles ut – en såkalt MAP-test. Dette er en helt ufarlig test, brukt til å kartlegge hvem du er. Resultatet, eller besvarelsen din, er noe som blir brukt aktivt under hver samling gjennom de to årene i Trainee Salten. Likevel er samlingene så mye mer enn bare faglig undervisning.

Det er mye praktisk arbeid og refleksjoner rundt egne og andres erfaringer, men det er også skogsturer, skiturer, hetede diskusjoner og latter. Det kan nesten sammenlignes med en leirskole. Uavhengig av om du er av den supersosiale typen eller den litt mer stille og tilbaketrukne, kommer du til å bli en del av en flott og imøtekommende gjeng med traineer, som er åpen for at man er forskjellige, forteller Julie Lian fra kull 13.

De totalt fire samlingene med NNL er spredt utover året og blir som et lite avbrekk fra en hektisk arbeidshverdag. Her får du sjansen til å fokusere på deg selv, og får situasjoner og hendelser fra arbeidshverdagen på avstand, men du får også innblikk i andres erfaringer og opplevelser fra arbeidslivet. Dette gir deg verdifull innsikt i arbeidssituasjoner, og lar deg se ting fra andre perspektiver enn hva du kanskje er vant til.

Utviklingsprogrammet til NNL viste seg å løfte opplevelsen rundt det å være trainee. Forteller Pernille Devold Kolsing fra kull 10.

Bli kjent med næringslivet i regionen

Gjennom trainee programmet får du også besøke de andre medlemsbedriftene. Ikke nok med at en får arbeidserfaring fra minst en av Salten-regionens mest spennende virksomheter, man blir også gjennom programmet introdusert for flere av de andre medlemsbedriftene via bedriftsbesøk. Som trainee setter man stor pris på disse bedriftsbesøkene.

Besøkene og tilhørende foredrag gir oss bedre innsikt i hva de andre traineene driver med i det daglige. Samtidig er det en ypperlig mulighet for å utvide nettverk, og bli mer kjent med næringslivet i regionen, avslutter Julie Lian.

Søk deg til Trainee Salten her!