Markedsføringsjobber for nyutdannede
Kristina Robinson fra kull 11 oppdaterer Trainee Salten bloggen

Kristina Robinson fra kull 11 oppdaterer Trainee Salten bloggen

Nyutdannet til sommeren og hodet løftet mot en markedsføringskarriere? Da må du se mot Bodø, og overbevise medlemsbedriftene i Trainee Salten hvorfor du har det som skal til for å briljere innen markedsføring.

Da Kristina Robinson i kull 11 var ferdig nyutdannet og skulle søke markedsføringsjobber, var det vanskelig å få innpass da hun ikke hadde nok erfaring å vise til. Da det åpnet seg en mulighet i traineeprogrammet, ble hun glad.

– Jeg hadde motivasjonen, ny fersk kunnskap og var klar for å vise at jeg er god i markedsføring, men ble satt til side for noen med mer erfaring. Heldigvis, for det å bli trainee var en bedre idé.

Kristina stortrives med oppgavene hun får jobbe med.

– Da jeg søkte var det ikke så mange som var på jakt etter noen med markedsføringsbakgrunn, men jeg fikk match med laboratoriet/fiskehelsetjenesten Labora. Det var helt fantastisk å jobbe for et laboratorium i vekst, hvor det skjer så mye spennende. Jeg fikk blant annet ansvaret for å lede prosjektet med å få ny profil, logo og hjemmeside. I Kunnskapsparken Bodø hvor jeg er trainee nå, får jeg bruke markedsføringskunnskapene mine til å veilede bedrifter, og bli kobla på som markedsansvarlig for prosjekter alt i fra gründervirksomhet til aquanæring.

Svetlana Hansen fra kull 11 jobber siste perioden sin i Bodø Energi, også med markedsføring, og elsker arbeidsoppgavene sine.

– Jeg jobber med markedsføring, markedsaktiviteter, digital markedsføring, strategiutvikling, utvikling av markedsplan, budsjettering, veiledning og oppfølging av salgsteam, endring og utvikling av hjemmesiden.

Flere bedrifter søker traineer med markedsføringskunnskaper

Traineeprogrammet kan friste med 4 bedrifter i år som søker traineer som skal jobbe med markedsføring og kommunikasjon. Disse er; Iris Salten, Power Office, Bodø Energi og Elektro Bodø.

– Det er så bra at flere av medlemsbedriftene i Trainee Salten har fått øyene opp for traineer med markedsføringsbakgrunn. Så får flere som meg, som sikler etter en markedsføringskarriere, en fot inn i markedet og kan vise fram hva de kan. Så er det også et stort pluss at jeg får konkurransedyktig lønn og har fått hilst på flere bransjer og skaffet mange nye relasjoner, sier Robinson.

Hvilken markedsføringskompetanse er bedriftene på jakt etter?

Markedsføring er så mangt, og arbeidsoppgavene vil variere i bedriftene. Alt i fra innholdsproduksjon, digital markedsføring, strategi og markedsanalyser, CRM, utvikle ny profil, utvikle markedsplan, merkevarebygging, relasjonsbygging og ansvar for sosiale medier og nettsider, med mer!

Kristinas tips til den som ønsker å søke en markedsføringsjobb i Trainee Salten

Noen av bedriftene vet nøyaktig hvilken kompetanse de er på jakt etter, mens andre ikke vet før de ser hva du kan tilby bedriften deres. Så jeg oppfordrer deg til å skrive i søknaden din hvilken type markedsføring du er god på, hvorfor du er god på det og hvilken bedrift du kunne tenke deg å utfordre med dine kunnskaper. Markedsfør deg selv!