Jeg kan ikke se for meg at man som nyutdannet kan få en så bratt læringskurve, verken faglig eller personlig, i noen annen jobb.

Navn: Merethe Løkås
Kommer fra: Trondheim
Alder: 29
Utdanning: Siviløkonom med master i internasjonal markedsføring
Har jobbet i: Signal Bredbånd
Fullført traineeprogrammet i 2019

Hva har vært det beste med Trainee Salten?

Jeg har hatt to fantastisk innholdsrike år i Trainee Salten. Jeg har møtt ekstremt mange inspirerende og dyktige mennesker, og nettverket mitt har utvidet seg betraktelig.

Jeg har fått sjansen til å jobbe med flere spennende prosjekter i Signal Bredbånd, hvor jeg er temmelig sikker på at jeg har lært noe nytt hver dag.

Videre ønsker jeg å trekke frem samholdet blant traineene. Måten trainee-samlingene er lagt opp bidrar til at man raskt blir godt kjent med hverandre. Til tross for at jeg til tider har klødd meg i hode og vurdert å rive av meg håret, er det helt utrolig lærerikt å kunne diskutere og sparre med de andre traineene som ofte har oppfattet hendelser og situasjoner på en helt annen måte enn meg selv. Dette har resultert i unike vennskap, og de andre traineene skal slite med å bli kvitt meg selv om tiden i trainee-programmet er over.

Hva har du lært om deg selv i løpet av perioden?

I løpet av samlingene med Nordnorsk Lederutvikling har jeg blitt mer bevisst på hvem jeg er, hva som er mine sterke sider og hvor jeg har utviklingspotensial, og ikke minst hvordan jeg fungerer i samspill med andre. Innblikket i personlighetsteorier har gjort meg bedre i stand til å forstå andres perspektiv, og reaksjonsmønster. Dette er veldig nyttig kunnskap som jeg vil ta med meg videre i livet.

I Signal har jeg som trainee fått bryne meg på ulike arbeidsoppgaver på tvers av forskjellige avdelinger. Som nyutdannet var jeg veldig usikker på hvilke områder jeg ønsket å spisse min kompetanse rundt. Varierte arbeidsoppgaver har gitt meg et tydeligere bilde på hva jeg passer best til å arbeide med, og hvilke oppgaver jeg trives best å holde på med.  

Hva er planene nå etter Trainee Salten?

Jeg er svært glad for å få fortsette i Signal Bredbånd, i stillingen som prosjektleder forretningsutvikling. Jeg gleder meg til å være med på å bygge ut mer fiberbredbånd i de nordligste fylkene, slik at flere nordlendinger får tilgang til de beste internett- og TV-tjenestene.

Beste minne fra Trainee Salten?

Jeg har vært så heldig å få oppleve så utrolig mye gøy de siste to årene, at det egentlig er umulig å kun fremheve et minne. Vi har besøkt nydelige steder ved hav og fjell, nytt uvirkelig utsikt fra toppen av fyrtårn, badet i stamp, hatt gnistrende diskusjoner og nærmest omkommet av latter.

Samlingen i Sulitjelma var helt klart et av høydepunktene. Værgudene bestemte seg for å gi oss sol og skyfri himmel, og snøforholdene var perfekte i nypreparerte løyper som vi hadde mer eller mindre for oss selv. Når man trodde man hadde opplevd total fullkommenhet dukket det plutselig opp en flokk lodne, flotte hunder, og vi fikk være med å kjøre hundespann. Jeg slet med alvorlig strekk i smilemuskulaturen i lang tid etter dagene i Sulitjelma.

Hvorfor skal andre søke Trainee Salten?

Jeg vil uten tvil anbefale alle nyutdannede å søke seg til Trainee Salten. Jeg kan ikke se for meg at man som nyutdannet kan få en så bratt læringskurve, verken faglig eller personlig, i noen annen jobb. I Trainee Salten blir man raskt kastet ut på dypt vann, men man har både traineefadder, programkoordinator, kontaktperson i bedrift, resten av trainee-kullet samt Stein i NNL, som står klar med redningsvest og gode råd ved behov.

Dersom man som meg er fra andre deler av landet enn Salten, tilbyr trainee-programmet en enestående mulighet til å bli kjent med landsdelen, og utvide et sosialt og profesjonelt nettverk. Sist men ikke minst vil man som trainee få en fot innenfor næringslivet i området, hvilket bidrar til fremtidige karrieremuligheter.