Finnes det en mer formativ inngang til arbeidslivet?
Anders Liland - Kull 16

Anders Liland - Kull 16

Navn: Anders Liland
Kommer fra: Bodø
Alder: 30
Utdanning: Master i retorikk og språklig kommunikasjon
Trainee hos: Bodø Energi

Hvorfor søkte du traineeprogrammet?

Jeg opplever traineeprogrammet som en av få muligheter for nyutdannede å vise seg fram og komme seg inn på arbeidsmarkedet i Bodø. Med programmet får jeg muligheten til å bruke språkvitenskap og kommunikasjon på områder jeg aldri hadde forestilt meg. Etter 15 måneder med pandemi i Oslo var jeg overmoden for å komme meg nærmere familie og venner – og friheten i Bodø. Jeg nølte ikke ett sekund med å takke ja til tilbudet fra KPB og Trainee Salten.

Hvilke forventninger har du til programmet?

Fra traineeprogrammet forventer jeg å bli kjent med et nettverk av unge profesjonelle som ønsker å utvikle seg selv og samfunnet rundt dem. Kurset fra NNL er jo rosinen i pølsa. Her får vi en arena til å utfordre vår selvoppfattelse og persepsjon av andre. Mitt mål er å utvikle bedre mellommenneskelige egenskaper. Og til å virke litt mindre arrogant, hvis det i det hele tatt lar seg gjøre.

Hva er din drømmejobb?

Jeg trives best når jeg får anledning til å bruke faget mitt. Det er lett å tenke at retorikken helst tilhører politikk, undervisning eller taleskriving. Men det retoriske perspektiv kan også rettes mot innovasjon og markedsføring, til spillutvikling og brukeropplevelser, og selvfølgelig til kommunikasjon. I Bodø Energi blir jeg utfordret til å jobbe operativt med tekst og påvirkning, men det forventes også at jeg bidrar til intern og ekstern strategisk kommunikasjon. Bedriften har gitt meg frihet til å ta så mye ansvar som jeg klarer å håndtere. Finnes det en mer formativ inngang til arbeidslivet?