Traineeprogrammet prioriterer utvikling!
Mathias Lauritzen - Kull 16

Mathias Lauritzen - Kull 16

Navn: Mathias Lauritzen
Kommer fra: Sandnessjøen
Alder: 28
Utdanning: Master i økonomi/siviløkonom
Trainee hos: Nordland fylkeskommune

Hvorfor søkte du traineeprogrammet?

Jeg søkte om å bli trainee fordi jeg ønsket å jobbe i en spennende virksomhet som kunne gi meg utfordringer og utvikling. Traineeprogrammet prioriterer utvikling av deg som trainee høyt. Både ved at du får ansvar og utfordringer ut over det man kan forvente som nyutdannet. I tillegg får man en unik mulighet til å delta på NNL sitt utviklingsprogram. På samlingene føler jeg meg virkelig privilegert som får delta i et opplegg på høyt nivå sammen med en svært motivert gjeng med traineer. Da jeg flyttet til Bodø tok det ikke lang tid før jeg ble kjent med Trainee Salten og alle de gode historiene fra de som har vært traineer. Jeg hadde inntrykk av at de som var traineer fikk rammer som satte de i stand til å gjøre en god jobb i bedriftene, samtidig som de fikk utvikle seg. Det var også lett å se at de aller fleste fikk gode jobber etter programmet. Programmet har de siste årene hatt flere hundre søkere hvert år, dette er nok ikke tilfeldig. 

Hvilke forventninger har du til programmet?

Jeg har høye forventninger til programmet. Mange har ønsket å være med i programmet, det gjør det særlig viktig å ta vare på muligheten. Det er en selv som trainee som avgjør hvor mye man får ut av programmet, derfor er det viktig å bidra til at en selv og gruppen får mest mulig utbytte av årene. Fra tidligere har jeg lært at man kan ha høye forventninger til NNL sitt faglige opplegg, og de leverer nok en gang. Med høyere utdanning vil du ha høy kompetanse innen ditt felt, NNL sitt program gir deg en bedre forståelse av deg selv og verden rundt deg. 

Hva er din drømmejobb?

Hva som er min drømmejobb, er vanskelig å si. Det er nok litt unorsk, men jeg kan innrømme at jeg har et mål om å bli leder en dag. Dette kan både være i en privat eller offentlig virksomhet, kanskje en jeg starter selv en dag. Det viktigste for min del er uansett hvordan det jeg jobber med påvirker mennesker, ingenting motiverer meg mer enn at det man gjør betyr noe for folk. For min del er det viktigere enn sektor og stillingsfunksjon.